Haar kleuren

Home - Haar kleuren

Haar kleuren

De moderne manier van het haar kleuren bestaat uit een chemisch proces dat pigment aan het haar toevoegt of juist weghaalt. In tegenstelling tot de spoelingen en poeders die vroeger gebruikt werden, is de haarverf van nu in staat om in de haarschacht door te dringen en zo de haarkleur te veranderen van blond tot zwart of elke kleur daar tussenin.

Welke kleur past bij mij?

Er zijn zoveel verschillende soorten haarkleuren, dat het lastig kiezen is. Maar niet alle kleuren passen bij jouw type. Wil je weten welke haarkleur bij jou past? Aan de hand van je huidtype, oogkleur en natuurlijke haarkleur kun je eenvoudig bepalen welke kleur bij jou past. We doen dit aan de hand van 4 types:

  • Lente
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter

Hieronder leg ik ieder type uitgebreid uit. Je zult zien dat deze omschrijvingen je helpen om niet alleen de haarkleuren en kleurschakeringen te ontdekken, maar ook om je gezicht te verbeteren.

Hoe bepaal ik mijn huidtype?

De beste manier om je huidtype te bepalen is door je haar achteruit te kammen en eventueel in een staart doen. Leg een witte handdoek om je nek en schouders. Kijk nu in de spiegel: als je huid gelig lijkt heb je een warme huidskleur. De coole huidtypes lijken meer blauwachtig.

Haar kleuren voor het lentetype

Huid
De huid is licht en helder en heeft een goudgele of perzikachtige toon. Veel lentetypes blozen makkelijk, en hebben de neiging om sproeten te hebben.

Kleur ogen
De ogen zijn licht gekleurd van lichtblauw tot groen. Vaak zullen gouden stippen de iris verlevendigen.

Haarkleur
Het haar is vaak blond. Hoewel sommige lente types donkerharig zijn of rood haar hebben.

Welke kleuren kun je gebruiken
Vermijd grauwe tinten en kies voor warme kleuren, zoals goudblond, vlaskleuren, honingblond, goudbruin, koper, warme lichte roodachtige tinten (zoals gouden rood of aardbeiblond). Warme, lichte tot mediumbruine tinten zijn ook zeer geschikt. Zorg ervoor dat de haarkleur niet te donker is.

Haar kleuren voor het zomertype

Huid
Het zomertype heeft een tedere rozige huid met blauwachtige tot violette ondertoon.

Kleur ogen
De ogen zijn meestal blauw, blauwachtig groen, grijsblauw of groen. Sommige zomertypes hebben ook wel bruine ogen met blauwe, grijze of groene glinsteringen

Haar kleur
De natuurlijke haarkleur van zomertypes is blond of brunette. De grauwe basiskleur kan soms een beetje saai lijken.

Welke kleuren kun je gebruiken
Als je wat meer uitstraling wilt, dan kun je kiezen voor zilverachtige of platina blonde highlights. Highlights in één of twee donkerdere tinten creëren een levendiger beeld.

Als je je haar wilt kleuren of oplichten, dan zijn asblond, asbruin of platinablond jouw kleuren. Een rode haarkleur voor zomertypes moet een blauwachtige tint hebben, zoals bordeaux of paars. Een rode haarkleur moet je vermijden met een mahonie, koper of goudblonde tint omdat je door deze kleuren zal verouderen.

Haar kleuren voor het herfsttype

Huid
De huidskleur kan vrij licht zijn, een gelige gouden tint. De huid vertoont vaak sproeten. Dit huidtype komt niet zo vaak voor.

Kleur ogen
De kleur van de ogen schittert van groen, blauw en turquoise. In uitzonderlijke gevallen zie je ook lichtblauwe ogen.

Haarkleur
Het haar kan donkerbruin zijn met roodachtige tinten of rood in schakeringen van rood tot mahonie.

Welke kleuren kun je gebruiken
Accentueer je haarkleur met warme rode en koper tonen. Alle warme bruine kleuren zoals goudbruin, koperachtig goud of kastanje zijn ook geschikt. Als je je haar echt blond wil kleuren moet je afgaan op goudblonde schakeringen. Of zijn goudblonde of koperachtige highlights. Blonde highlights zijn niet geschikt omdat ze een onnatuurlijke indruk geven.

Haar kleuren voor het wintertype

Huid
De huid kan zeer licht zijn. Je kan soms zelfs de vage groenachtige schakeringen van de aders opmerken. In ieder geval, hebben wintertypes een coole blauwachtige ondertoon. Wereldwijd, komt de huidskleur van het wintertype zeer veel voor. Zeer veel mensen van Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Europese afkomst behoren tot deze groep.

Kleur ogen
De donkerbruine, grijze, ijsblauwe of intens groene kleur van de iris contrasteert sterk met het wit van de ogen.

Haar kleur
De natuurlijke haarkleur is zwart tot blauwachtig zwart, of donker- tot middelbruin.

Welke kleuren kun je gebruiken
Het wintertype haar straalt een natuurlijke warmte uit. Daarom is niet veel meer nodig dan regelmatig een conditioner te gebruiken voor meer glans. Wil je meer nadruk leggen op je natuurlijke haarkleur, dan kan dit door het een blauwachtig zwarte glans te geven. Aubergine en mahonie haarkleuringen accentueren het donkere haar. Kleurbehandelingen in je eigen natuurlijke haarkleur benadrukken de natuurlijke schoonheid van je haar en voegen extra glans toe.

Haar van iemand van het wintertype oplichten leidt vaak tot eigenaardige roodachtige tonen. Doe ook geen highlights, want deze hebben de neiging om roodachtig te lijken en doen je ouder lijken. Wil je toch je haar kleuren, kies dan voor astinten. Vermijd gouden schakeringen want deze nemen de uitstraling van je huid weg.

Meer weten over alle mogelijkheden van haar kleuren?

Bel of whatsapp mij even op 06 – 103 62 842, stuur een e-mail naar info@dekaphut.nl of vul het contactformulier in. Je hebt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Of bekijk de prijslijst.